Foto: Fernando Ugarte
Du er her: Hovedside - Nyheter
Noe av det som vakte størst interesse på åpningen var Oves portretter av sauer som holdt til innerst i den dalen hvor kultursenteret Skriðuklaustur ligger.
Minner og beskyttelse

Stor interesse for utstillingen til fotografen Ove Aalo og smykkekunstneren Ingrid Larssen som åpnet lørdag. Ove har kalt sine utstilling for «MEMENTI» - mine fragmenter fra en reise, mens ingerid stilte ut en installasjon som hun kaller for «BESKYTTELSE». Utstillingen vakte stor begeistring hos et tallrikt publikum. Etter første halvtimen var det allerede kommet opp røde salgslapper! Utstillinger vises i Kunstnerhuset fram til 9. mars.


3.3.2008


Utstillingen er et konkret resultat av det samarbeidet som Vesterålen kulturutvalg har med Øst-Island kulturråd og Donegal fylke, nordvest i Irland. Disse tre regionen er tre sider av samme hav og danner et triangel i et felles havskap preget av Golfstrømmen.

«MEMENTI»
 
  To eksemplarer av samme saueportrett ble allerede solgt på åpningen.
Ove Aalo er kulturukeutstiller og arbeider til daglig som fotograf på Sortland. Han er kjent som en dyktig portrettfotograf og har bl.a. valgt å portrettere østislandske sauer i sin erindringsutstilling fra Island. De skiller seg klart ut fra portrettene han tar til daglig!

Ove fikk høsten 2006 et reise- og arbeidsstipend til kultursenteret Skriðuklaustur på Øst-Island som ledd i samarbeidsavtalen mellom Vesterålen kulturutvalg og Øst-Island kulturråd. Han tok flere tusen bilder. En del av bildene er bearbeidet på ulike måter og har fått et eksperimenterende preg. Utstillingen har både vært vist i Skriðuklaustur ved Egilsstaðir og i Nordens hus i Reykjavik .

«BESKYTTELSE»
 
  Ingrids installasjon er inspirert av det keltiske templet Grianan - et soltempel oppført for 3500 år siden nordvest i Donegal. Kunstverktet er hentet hjem fra Irland der den var et resultatet av workshop'en og utstillingen «Edge: Centering».
Ingrid Larssen stiller ut skulpturen «Beskyttelse», som er inspirert av det keltiske templet Grianan - et soltempel oppført for 3500 år siden i Donegal på Nordvest-Irland. Grianan er bygd i stein med en ytre diameter på ca 30 m og selve muren er 4 m tykk med èn åpning. Flere små rom på innsiden ble benyttet som beskyttelse av forfulgte.


Skulpturen «Beskyttelse», er sydd av 45 meter strie i teknikken vaffelsøm. Denne teknikken skaper lommer/rom i stoffet. Et sted for time-out, hvor tanker og ideer kan få ro til å vokse. Et sted for meditasjon. Et sted for hemmeligheter. Et skjulested.


Skulpturen er hentet hjem fra Irland etter at den ble laget og stilt ut under en workshop og utstilling «Edge: Centering» arrangert av kunstinstistusjonen Artlink i samarbeid med Vesterålen kulturutvalg og Øst-Island kulturråd.

 
Søk: Søk kun i overskrift

 
 
 
Søk:
Søk kun i overskrift


 
 
Postboks 243, Kjøpmannsgt. 2, 8401 Sortland, Telefon 76 11 15 00
Headerfoto: Fernando Ugarte • 2002-2019 © Systems by NorNet.no