Foto: Fernando Ugarte
Du er her: Hovedside - Nyheter
Lars mellom to av forfatterne, Gard Michalesen og Jørgen Ulriksne på venstre side og Karl Gunnar Pedersen på høyre side. Ytterst til høyre, Marcus Gundersen, en av fotografene som har illustrert antologien. Foto: Kultursamarbeidet
Vellykket boklansering

Fredag formiddag ble antologien «Vi har møttes her før» lansert i Kunsnerhuset på Sortland. Lars Saabye Christensen som har hatt en sentral rolle i prosjektet, var til stede. Boka markerer avslutningen på det digitale skriveverkstedet «Opp fra harddisken». Kultursamarbeidet i Vesterålen har vært ansvarlig for skriveverkstedet og antologien som har Erik M. Bugge og Sabye Christensen som redaktører. Bestill boka.


7.3.2008


 
  Jørgen Ulriksen leser opp diktet «Tenker tanken» som står i antologien. Foto: Kultursamarbeidet
Gjennom fire år har Kultursamarbeidet i Vesterålen drevet dette skriveverkstedet med Saabye Christensen som litterær konsulent. 43 tekster fra verkstedet har nå kommet ut i bokform og formidler 28 unge menneskers tanker og språklige fantasi. Flere av forfatterne og idéansvarlig for layout er tilbakestrømmere.

Bildene i boka er hentet fra prosjektet «Skrift på blå bunn» som Saabye Christensen også har hatt en sentral rolle i. Tre elever ved Medie- og kommunikasjonslinja, Hadsel videregående skole, har tatt bildene. De vel tjue bildene utgjør den blå tråden gjennom antologien.

I forordet skriver Lars bl.a. «Her er en skjønn forening og en salig blanding av uttrykk, stemmer og temperaturer. For selv om verkstedene, som sagt, har foregått i forskjellige former, har grunntanken alltid vært den samme: at språket er en uvurderlig og fornybar resurs.

Språket handler om identitet, tilhørighet, erfaring og fantasi. Språket er større enn oss selv. Og språket må foredles, røktes, brukes. Til syvende og sist handler det om å komme til orde, i en tid av støy. Her kommer 28 ungdommer til orde. De kommer til ordet.»

 
Under lanseringa takket daglig leder for Kultursamarbeidet i Vesterålen, Erik Bugge for samarbeidet med Lars gjennom 25 år. Rundt 115 unge vesterålinger har gjennom disse åra deltatt på skriveverksteder.

I et etterord i antologien skriver Bugge: «Fantasi, kyndighet og sjenerøsitet har gjennomstrømmet en lang serie av litterære hendelser med Lars som sentral beveger. Mange mennesker har fått et åpnere rom inni seg. Å sette ord på betyr å forstå bedre – skrev Lars i forordet til en annen antologi med unge vesterålsforfattere. Men ord kan også bevege - og bevege til handlinger.

Vi takker Lars for å ha inspirert til språklig bevegelighet og handling.»

Boka kan bestilles på regionrådets nettbutikk: http://www.vestreg.no/butikk.asp
 
Søk: Søk kun i overskrift

 
 
 
Søk:
Søk kun i overskrift


 
 
Postboks 243, Kjøpmannsgt. 2, 8401 Sortland, Telefon 76 11 15 00
Headerfoto: Fernando Ugarte • 2002-2019 © Systems by NorNet.no