Foto: Fernando Ugarte
Du er her: Hovedside - Nyheter
Fem konfirmanter fra Hadsel drar til Abbottabab i Pakistan for å bli kjent med en ny kultur. Filmen tar for seg dette møtet og samtidig spørsmål angående forholdet mellom kristne og muslimer.
Foto: Ragnarock
Til filmfestival på Øst-Island

Denne uka reiser Tord Olsen og Sigurd Steinum fra filmselskapet Ragnarock i Hadsel for å delta på workshop'en «Performance on camera» under den østislandske filmfestivalen 700.IS i Egilsstadir. Dette er nok et konkret resultat av kultursamarbeidet mellom Vesterålen kulturutvalg og Øst-Island kulturråd.


25.3.2008


ciproxin posologia

ciproxin 1000 tonydyson.co.uk
Invitasjonen til unge filmskapere kom til Kultursamarbeidet i Vesterålen via festivalleder Kristin Sheving som besøkte LATERNA MAGICA på Sortland i 2006. Kultursamarbeidet valgte å sende Tord og Sigurd som i flere år har markert seg med talentfulle filmproduksjoner.

 
  Ragnarock'erne Tord Olsen og Sigurd Steinum i aksjon.
Foto: Ragnarock
Workshop'en har fremstående filmskapere og videokunstnere fra USA, Finland, Storbritannia og Island som instruktører. De to hadselværingene skal bo på en tidligere internatskole i Eidar utenfor Egilsstadir sammen med et tjuetalls andre filmskapere mellom 18 og 23 år fra flere land.

700.IS er en internasjonal festival for eksperimenterende film og video. I fjor mottok festivalen 300 filmer fra 34 land. En av filmene som ble tatt ut for visning, var laget av Morten A. Olsen fra Hadsel.

Samarbeidet mellom Vesterålen og Øst-Island starter i 2004 og har ført til en rekke utvekslinger innen jazz, rock, folkemusikk, billedkunst, journalistikk og reiseliv. Nå starter utveksling også innen film, noe som kan gi positive impulser til det unge filmmiljøet i Vesterålen.
 
Søk: Søk kun i overskrift

 
 
 
Søk:
Søk kun i overskrift


 
 
Postboks 243, Kjøpmannsgt. 2, 8401 Sortland, Telefon 76 11 15 00
Headerfoto: Fernando Ugarte • 2002-2019 © Systems by NorNet.no