Foto: Fernando Ugarte
Du er her: Hovedside - Nyheter
Kultursenteret Skriduklaustur med egen residensleilighet for stipendiater
Arbeidsstipend til Øst-Island

Kultursamarbeidet mellom Vesterålen og Øst-Island fortsetter. I kulturavtalen inngår et reise- og oppholdsstipend til Øst-Island. Flere kunstnere og kulturarbeidere fra Vesterålen har hatt opphold i residens-leiligheten på kultursenteret Skriduklaustur. Nå er det mulig å søke om stipend for 2009. Søknadsfrist 1. juni 2008. Se annonse


31.3.2008


Leiligheten ligger i kultursenteret Skriduklaustur, tre mil fra regionsenteret Egilsstadir. Senteret er forfatteren Gunnar Gunnarssons dikterbolig som i dag er en offentlig stiftelse. Bak avtalen står Vesterålen kulturutvalg og Øst-Island kulturråd.

 
  Billekunstneren Aino Grib utenfor kultursenteret Skriduklaustur. Hun hadde stipendopphold høsten 2007
Avtalen går ut på å gi profesjonelle kulturarbeidere fra Vesterålen mulighet for arbeidsro og inspirasjon i et islandsk landskap. Interesserte søker om et slikt stipendopphold gjennom Kultursamarbeidet i Vesterålen regionråd og må beskrive hva de vil arbeide med i perioden. Det kan dreie seg om historikere, billedkunstnere, forfattere, journalister, fotografer, musikere, forskere og andre som arbeider profesjonelt innenfor kulturfeltet og som er bosatt i Vesterålen.

Oppholdet har for flere stipendiater resultert i utstillinger, bl.a. da Ove Aalo som hadde stipend i 2006, stilte ut fotografier fra Island i Kunstnerhuset i Sortland under kulturuka. I høst var samme utstilling vist både på Skriduklaustur og i Nordens Hus, Reykjavik. Billedkunstneren Siv Johansen fra Hadsel hadde tidligere i vinter også en utstilling i Kunsterhuset på Sortland inspirert av sitt stipendopphold i 2007. Høsten 2008 reiser skribenten Beate Heide tre uker til Skridukaustur.

 
  Skribenten Beate Heide reiser på stipendopphold i september 2008
Avtalen er et ledd i å styrke kontakten mellom de to regionene. Søknader som legger vekt på dette, blir prioritert - sier daglig leder for Kultursamarbeidet, Erik Bugge. Det er en komité i Gunnar Gunnarssons Institutt som tar ut stipendiatene. Kunstnere og kultuarbeidere fra hele verden søker hvert år om opphold og bare halvparten får plass. Vesterålen er imidlertid reservert plass også i 2009. Leieligheten med arbeidsværelse og PC er gratis. Kultursamarbeidet dekker reisen og lommepenger.

Som "takk" for oppholdet er det vanlig å gi "noe" tilbake til instituttet. Det kan være en liten utstilling, et foredrag eller kanskje en eller annen form for opptreden. Interesserte får mer informasjon ved å kontakte Vesterålen regionråd. Søknadsfristen er i begynnelsen av juni. Tildelingen skjer i løpet av august. 
Søk: Søk kun i overskrift

 
 
 
Søk:
Søk kun i overskrift


 
 
Postboks 243, Kjøpmannsgt. 2, 8401 Sortland, Telefon 76 11 15 00
Headerfoto: Fernando Ugarte • 2002-2019 © Systems by NorNet.no