Foto: Fernando Ugarte
Du er her: Hovedside - Nyheter
Ragnhild Johansen monterer opp sin første utstilling på Kunstnerhuset i Sortland, 2006. Hun ble nylig tildelt kr 25 000,- fra Tilbakestrøm til en utstilling med maleri og video i sommer sammen med Birger Aseson Storaas fra Hardanger. Begge er mastergradsstudenter ved kunstakademiet i Bergen.
Støtte til kammermusikk og kunst

Kultursamarbeidet i Vesterålen har gitt støtte på til sammen kr 55 000 til tre nye tilbakestrømsprosjekter. De spenner fra kammermusikk med sang og cello til kunst i form av smykker, malerier, grafikk og video. En egen fagkomité vurderte søknadene.


11.4.2008


gabapentin pregnancy risk

gabapentin pregnancy
Det kom inn ni søknader om prosjektstøtte fra Tilbakestrøm på til sammen kr 220 000,-. De tre som fikk støtte var sangstudenten Rose Lund Reinsnes fra Sortland, grafisk formgiver Trude J. Arntsen fra Øksnes og kunststudenten Ragnhild Johansen fra Hadsel.

Rose Lund Reinsnes studerer for tiden ved Musikkhøgskolen i Oslo. Hun vil sammen med cellisten Lisa Holstad ha konserter i flere av distriktets kirker denne sommeren. I en anmeldelse etter solistoppdrag under framføringen av Stabat Mater nylig skrev Dagningen i Gudbrandsdalen om Rose: «... den unge sopranstemmen til Rose Lund Reinsnes var ekstra imponerende.»

 
  Trude J. Arntsen (til venstre) fra utstillingsåpningen på Stø i 2007. Hun fikk kr 20 000,- i støtte fra Tilbakestrøm til en utstilling i år bl.a. i Nyksund. Hun stiller ut smykker og grafikk. Utstillingen skal også vises i en av de andre kommunene.
Trude J. Arntsen som bor i Stjørdal, vil stille ut smykker og grafiske trykk bl.a. i Nyksund. Hun har rukket å gjøre seg bemerket i distriktet på flere måter. Sist sommer hadde hun en utstilling på Stø og Sortland. Hun har også hatt ansvar for layout av boka med tekster av unge vesterålinger, «vi har møttes her før» som ble lansert i mars. Nylig avsluttet Trude arbeidet med plakat og katalog til en stor kunstutstilling som åpner i slutten av mai på Galleri Apotheket med ti tilbakestrømmere og som skal vises i alle kommunene.

Ragnhild Johansen studerer ved kunstakademiet i Bergen. Hun arbeider hovedsakelig med maleri og er opptatt av hvordan vi ser og oppfatter visuelle budskap. Noen av bildene er fotobasert, andre er manipulasjoner av kjente materialer. Hun skal stille ut sammen Birger Åseson Storaas fra Hardanger. Han bruker skulptur og video og ønsker bl.a. å problematisere oppfatninger av stereotypiske mannsroller. Utstillingen skal vises i sommer på minst to steder i Vesterålen. Både Ragnhild og Birger er mastergradsstudenter i Bergen.

Tilbakestrøm drives av Kultursamarbeidet i Vesterålen og bidrar til at kommunene holder kontakt med utflyttede vesterålinger som studerer eller arbeidet innenfor kunst- og mediefag. Tilbakestrøm støttes av vesterålskommunene og Nordland fylkeskommune gjennom partnerskapsavtalen med Vesterålen regionråd.

 
Søk: Søk kun i overskrift

 
 
 
Søk:
Søk kun i overskrift


 
 
Postboks 243, Kjøpmannsgt. 2, 8401 Sortland, Telefon 76 11 15 00
Headerfoto: Fernando Ugarte • 2002-2019 © Systems by NorNet.no