Foto: Fernando Ugarte
Du er her: Hovedside - Nyheter
Innspurt for ETTERSYN

Kultursamarbeidet i Vesterålen har et halvt år arbeidet med en større utstilling som presenterer ti unge kunstnere fra Vesterålen. Smykkekunstner Ingrid Larssen er kurator og prosjektansvarlig. Arbeidet er nå i sluttfasen. Fylkesråd Geir-Ketil Hansen åpner utstillingen 23. mai i Galleri Apotheket på Stokmarknes.


13.5.2008


 
  Trude J. Arntsen er en av kunstnerne som stiller ut på Galleri Apotheket. Hun har i tillegg hatt ansvaret for grafisk formgiving av plakat og katalog.
De unge som er invitert, er enten ferdig utdannede billedkunstnere eller kunststudenter. De har det felles at alle har vokst opp i Vesterålen. Utstillerne er Trude S. Arntzen - Øksnes, Tora Dalseng - Andøy, Mariell Amelie Lind Hansen - Andøy, Marte Mari Moen Hovlund - Sortland, Ragnhild Johansen - Hadsel, Marius Almås Johansen - Hadsel, Tor Andre Navjord - Hadsel, Linn Anita Pedersen - Sortland, Kathrine Solhoff - Hadsel, Ida Walenius - Sortland.

Ingrid Larssen har fra i høst arbeidet med utstillingen. Det har vært et omfattende arbeid å holde kontakt med ti travle unge som bor i Oslo, Bergen, Tromsø og på Steinkjær. Hun er svært fornøyd med resultatet, og venter nå på alle kunstverkene som på forskjellige måter blir fraktet til Stokmarknes.

Trude J. Arntsen har i tillegg til å stille ut, hatt ansvaret for grafisk formgiving av plakat og en påkostet katalog som presenterer hver enkelt kunstner.

ETTERSYN inngår i prosjektet Tilbakestrøm som holder kontakt med rundt 90 vesterålinger mellom 20 og 35 år, bosatt utenfor regionen. Både kulturledere og politikere mener det er viktig å stimulere morgendagens kunstnere og kulturarbeidere til å komme hjem for å bidra i kulturlivet lokalt, enten det er for kort eller lang tid.
 
Søk: Søk kun i overskrift

 
 
 
Søk:
Søk kun i overskrift


 
 
Postboks 243, Kjøpmannsgt. 2, 8401 Sortland, Telefon 76 11 15 00
Headerfoto: Fernando Ugarte • 2002-2019 © Systems by NorNet.no