Foto: Fernando Ugarte
Du er her: Hovedside - Nyheter
Tidligere museumsleder, nå kultursjef, Kine Anette Johnsen (til venstre) har et lydhørt publikum i Evetyrhula ved Museum Nord – avdeling Bø. Aðalheiður Borgþórsdóttir, turist- og kulturleder i Seyðisfjörður og Sævar Guðjónsson som driver et turistsenter i Eskifjörður lytter intenst. Begge var del av en delegasjon fra Øst-Island som besøkte Vesterålen høsten 2006 som ledd i samarbeidet mellom Vesterålen kulturutvalg og Øst-Island kulturråd. Under besøket i Bø drøftet representanter for kommunen og Museum Nord muligheten for å få til en eventyrhule i Borgarfjöður. Dette har kommunen fulgt opp, noe som nå gir konkrete resultater i form av en eventyrhule i Borgafjöður og et alveberg i Bø. Foto: Kultursamarbeidet
Eventyrhule og alveberg

25. juni reiser Frid Halmøy fra Melbu, Julie Willumsen, Julie Sæther og Ingrid Lekven fra Eventyrlige Bø til det lille stedet Borgafjöður på Øst Island. Den 28. juni åpnes «eventyrhuler», bygd i et nedlagt postkontor gjennom et samarbeid mellom Eventyrkommuen Bø og engasjerte folk fra Borgafjöður. Dette er et kultur - reiselivsprosjekt i kjøvannet av kontakten med Øst-Island som Vesterålen kulturutvalg etablerte i 2004.


17.6.2008


finasterid kondom

finasterid online rezept online
 
  Torgeir Thorsen fra Bø bygger eventyrhule i Borgafjöður. Foto: Kine Johnsen
I Borgafjöður holder nemmelig alvedronninga Borghild til i sin by: Alfaborg.

23. juli, under Reginedagan, årlig festival for fortelling, eventyr og mangfoldige kulturopplevelser, inspirert av Regine Normann, flytter alvene fra Island inn i sitt nybygde alveberg på museumsområdet i Bø. Der blir det alvesang og fortellinger.

Dette prosjektet er et samarbeidsprosjekt mellom Eventyrkommunen Bø, Museum Nord, Kjarvallstofa i Borgafjöður og er støttet av Nordisk kulturfond, Nordatlantisk samarbeidsfond og Øst Island kulturråd, forruten Bø kommune og Museum Nord.
 
  Inngangen til hula i Borgafjöður begynner å ta form. Foto: Kine Johnsen

Dette er kulturbasert stedsutvikling, samarbeid på kryss og tvers, satsing på muntlig fortelling - og fremfor alt artig!

Prosjektet er en oppfølging fra Bø kommunes side av samarbeidet som er etablert mellom Øst-Island kulturråd og Vesterålen kulturutvalg.

For spørsmål kontakt Ingrid Lekven, prosjektleder for kulturnæringspiloten Eventyrkommunen Bø, mobil 95726011 ingrid.lekven@boe.kommune.no. Se også www.ringelihorn.no

 
Søk: Søk kun i overskrift

 
 
 
Søk:
Søk kun i overskrift


 
 
Postboks 243, Kjøpmannsgt. 2, 8401 Sortland, Telefon 76 11 15 00
Headerfoto: Fernando Ugarte • 2002-2019 © Systems by NorNet.no