Foto: Fernando Ugarte
Du er her: Hovedside - Nyheter
Maria og Mads foran operaen i Oslo
Tilbakestrømmer Maria med «Opera for dummies» i juli

Er du en av dem som mener at all musikk skrevet før åttitallet er avlegs? Skrur du febrilsk på radioen hvis kanalen du hører på, spiller klassisk musikk? Så du heller på Farmen enn åpningen av operaen?


20.6.2008


I sommer får Vesterålen besøk av en trio som gjerne vil vise nettopp deg at du har gått glipp av noe. Mads Wighus, Patricia Manwaring og Maria Berglund presenterer «Opera for dummies» - en forestilling for Hvermansen. I løpet av en og en halv time vil de kombinere løssluppent entertainment med seriøs musikktradisjon. Terskelen er lav, takhøyden stor, og god stemning står i sentrum.

Sigerfjord-dagan, 9. juli kl. 19:30 (sted, se www.vestreg.no/kulturkalender)
Sommer-Melbu, 11. juli kl. 19:30 i Arbeideren
Regine-dagan, 24. juli (tid og sted, se www.vestreg.no/kulturkalender)

Som tittelen antyder: kveldens program består av operamusikk. Men ingen grunn til panikk! Dette blir en konsert kjemisk renset for uforståelig hyling med blødende ører som resultat. I alt som fremføres denne kvelden finnes det allmenne erfaringer og følelser som publikum kan følge – selv der stil og språk er fremmed for dem. Kort sagt fiskes det etter både latter og tårer, opprør og hengivne følelser hos konsertgjengerne... og følelser krever ingen tidligere erfaring med opera! Maria og Mads forteller en historie der musikken illustrerer alt som skjer, som engasjerer og river deg med. Og er du en av dem som skulle ha hørt litt opera før, kan det hende du vil kjenne igjen et og annet nummer...

Trioen håper at «Opera for Dummies» vil hjelpe distrikts-Norge å se på operaen som allemannseie, slik den var for et par hundre år siden – folkets kunst. Hjertelig velkommen, både store og små!

Mads Wigus er 28 år, kommer fra Trondheim og studerer ved operahøgskolen i Oslo. Maria Berglund er 29, og kommer fra Stokmarknes. Hun jobber som distriktsmusiker i Sogn og Fjordane. Patricia Manwaring er akkompagnatør på musikkonservatoriet i Tromsø, og har i mange år hatt sitt virke som pianist i Vesterålen. Forestillingen deres er støttet av Tilbakestrøm.

 
Søk: Søk kun i overskrift

 
 
 
Søk:
Søk kun i overskrift


 
 
Postboks 243, Kjøpmannsgt. 2, 8401 Sortland, Telefon 76 11 15 00
Headerfoto: Fernando Ugarte • 2002-2019 © Systems by NorNet.no