Foto: Trym Ivar Bergsmo
Du er her: Hovedside - Nyheter
Kul Tur - Kultur- og Naturuka i Vesterålen 11.-18. september 2016

Vesterålen friluftsråd og Kultursamarbeidet i Vesterålen arrangerer «Kul Tur – Kultur- og Naturuka i Vesterålen» for andre gang. Årets uke er 11.-18. september, og vi samarbeidet med ulike organisasjoner og foreninger med å fylle uka med arrangement som fokuserer på kultur og natur. Vi er spesielt glad for at flere tilbakestrømmere har takket ja til å bidra. Bl.a. er Rose Lund Reinsnes med på åpningsarrangementet, og avslutningsarrangementet er med Håvard Prytz.

 
Årets åpningsarrangement er en vandring langs deler av kyststien i Andøy, hvor turen går til vakre Måtind. Kyststien i Andøy var det første kyststien som ble etablert i Vesterålen tilbake i 2010. Løypene er nå merket med flere retningsskilt og infotavler gjennom Vesterålen friluftsråd sitt skiltprosjekt. Med på turen blir operasanger Rose Lund Reinsnes fra Sortland. Rose har mastergrad i opera, og har etter endt skolegang studert med Solveig Kringlebotn, John Lidal og Yngve Søberg. Rose er en mye brukt konsertsanger, og har bl.a. sunget med Lofoten og Vesterålen Symfoniorkester, Bærum og Asker Symfoniorkester og Lillehammer Orkesterforening. På denne turen vil deltakerne både en flott naturopplevelse og operasang med Rose.

 
Kultur- og Naturuka avsluttes med film og foredrag med Håvard Prytz og Lars Prytz. Håvard Prytz er filmskaper og fra Sortland. Han har Bachelorgrad i Mediadesign og Motion Picture Medium fra Gjøvik og Cape Town. Hans interesse for film startet i oppveksten, hvor Håvard produserte mange filmer til filmfestivalen Laterna Magica.

I filmprosjektet som skal presenteres under Kultur- og Naturuka, har Håvard i 4 år samarbeidet med sin far om å lage en film fra farens turer i Vesterålen. I Kulturfabrikken vil publikum få mulighet til å høre om filmprosjektet og se dokumentarfilmen som formidler den fine naturen vi har i Vesterålen.

Regissør Håvard Prytz sier dette om dokumentaren «Røtter»:
Så lenge jeg kan huske har Pappa med stor entusiasme fortalt meg hvor godt det er å være «i marka», og jeg har alltid vært fascinert over hans lidenskapelige forhold til naturen.
Derfor utstyrte jeg han med kamera og mikrofon, og ba han om å vise meg detaljer og øyeblikk som skildrer hvorfor naturen gir han så mye.
Underveis i prosessen begynte jeg å føle at jeg var med han på tur – gjennom kameraet – og trangen til én dag å føle det samme ble sterkere.
Nå har han fil abortion pill met i fire år, og jeg har fått tilsendt tusenvis av klipp.
Dokumentaren har fått navnet «Røtter», og handler om en fars ønske om å videreformidle sin livsfilosofi – gjennom naturen – til neste generasjon.

fiogf49gjkf05
 


Søk etter ord:


 
Postboks 243, Kjøpmannsgt. 2, 8401 Sortland, Telefon 76 11 15 00
Headerfoto: Trym Ivar Bergsmo • 2002-2019 © Systems by NorNet.no